Windows

 Navigatie
Nieuw multiseat met Windows TOP

Multiseat Windows 7, Windows 8 of Windows Multipoint Server 2012

Enkele kenmerken van Windows multiseatpc :
 • Tot 8 gebruikers aan 1 multiseatcomputer
 • Compatibel met ieder Windows programma (Windows 7)
 • Windows is compatibel met ieder digitaal schoolbord (Windows 7)
 • Standaard uitgerust met 19" LED-monitoren (optioneel met 22" LED schermen)
 • Onderhoudsvriendelijk : als ict -of systeemverantwoordelijke hoef je maar 1 multiseatcomputer met de gewenste programma's installeren
 • Uiterst energiezuinig
 • Zeer lage prijs per gebruiker 
 • Mogelijkheid om als administrator mee te volgen op ieder scherm
 • Remote access (mogelijkheid om het scherm over te nemen en te gebruiken vanop afstand)
 • Mogelijkheid om aan te loggen op een server
 • Volledige privacy bij gebruik van memorysticks. Iedere gebruiker kan zelfs gelijktijdig met hun eigen memorystick werken zonder dat de anderen hun gegevens kunnen zien.
 • Volledig plug-and-play compatibel: als er iemand een usb-stekker van het toetsenbord of muis verplaatst, zal het systeem dit volledig automatisch en zonder menselijke tussenkomst herkennen en de sturing terug juist zetten. Dit is onmogelijk met Linux, dit alleen al is een zeer grote reden om te kiezen voor een multiseat met Windows

Een multiseat Windows werkt volledig via Windows, dit Windows systeem werkt volledig autonoom zonder enige tussenkomst van linux.

Deze Windowsmultiseatcomputers kunnen zowel in 32 -als 64-bit geïnstalleerd worden (behalve Windows Multipoint is enkel 64-bit). Er is dus zeker een mogelijkheid om met meer dan 4gb ram-geheugen te werken zonder één of andere emulatie.

 multiseat met Windows 7 speciaal voor scholen


Multiseatcomputers voor bedrijven TOP

Voordelen Windows multiseat voor bedrijven :

 • Multiseatcomputers met Windows zijn perfect voor administratieve taken
 • Multiseatcomputers met Windows zijn uitstekend voor internet gebruik en mails
 • Multiseatsystemen met Windows zijn ook geschikt voor 3D toepassingen (tekenprogramma's, videobewerking of games, ...).
 • Met deze multiseats kan u aanloggen op servers
 • Kan eventueel voorzien worden met grotere schermen 
 • Veel goedkoper dan aparte computers
 • Deze multiseatcomputers hebben veel minder netwerk -en internetaansluitingen nodig dan aparte computers.

Nadelen Windows multiseat voor bedrijven :

 • Werkstations mogen maximum op 5 meter afstand (via het normaal multiseatsysteem) van de centrale windows multiseatcomputer staan. (Dit heeft niets te maken met uw server, de afstand van de multiseatcomputer naar de server mag veel verder zijn). Toch kan er optioneel gekozen worden om tot op 25 meter van de basiscomputers te gaan werken, dit zorgt voor geen enkele snelheidsbeperking.

Samenstelling multiseat met windows TOP

De prijzen van de Windows multiseatcomputers + folder kan via mail aangevraagd worden:

info [at] multiseat [punt] be  

Samenstelling van een 6-zits windows multiseatcomputer: 

 

- Processor : AMD FX 4100 Quad-core (3,3Ghz, 14MB cache, 4-cores)

- 8 Gb DDR-3 geheugen

- 500 Gb harde schijf Serial ATA Seagate

- Grafische kaarten: Nvidia geforce 1 Gb PCI-express (dual-head)

- DVD-Writer Dual-layer

- 6 x 19" LED monitor

- 6 x toetsenbord

- 6 x muis

- Microsoft Windows 7, Windows 8 of Windows Multipoint Server 2012

Wilt u liever uw bestaande schermen gebruiken, dan kunnen de Windows multiseatcomputers ook zonder deze LED-schermen geleverd worden.


Multiseatsoftware TOP

Windows versies:

De Windows multiseats kunnen geleverd worden met volgende Windows versies:

 • Windows 7 pro (standaard kiezen we voor de 64-bit maar kan ook met de 32-bit)
 • Windows 8 pro (voorlopig is de Windows 8 versie nog niet gelanceerd, maar dit zal voor de eerste maanden zijn)
 • Windows XP pro 32-bit
 • Windows Multipoint Server 2012 64-bit

Het meest raden wij de Windows 7 multiseats aan, daar deze volledig compatibel zijn met ieder programma. Alles die werkt op een normale computer met Windows 7 werkt ook op een multiseatcomputer met Windows 7. Iedereen kent Windows 7 en kan er dus ook goed mee werken. Uiteraard worden de Windows 7 multiseats geleverd met de nodige vereiste licenties.

Windows 7 multiseats met de nodige Windows licenties
De multiseats met Windows Multipoint Server 2012 raden wij veel minder aan. De Windows Multipoint Server is eigenlijk een bijgewerkte Server Windows versie, dus speciaal gemaakt voor server en daardoor veel minder multimedia compatibel. Er zijn veel programma's en printers die gewoonweg niet werken op Windows Multipoint Server. Voorbeelden daarvan zijn bepaalde HP deskjet printers en vooral het programma "Notebook" voor de Smartboards.

Standaard worden deze multiseatcomputers met Windows geïnstalleerd met ondere andere volgende bijkomende programma's : 7-Zip (gratis programma zoals winzip), Adobe Reader (PDF-lezer), Google Chrome (webbrowser), Internet Explorer (Webbrowser), OpenOffice.Org (volledig tekstverwerkingspakket zoals MS Office), VideoLan (DVD-Speler), Adobe Flash player, Java, ...

Natuurlijk kan u alle andere programma's ook installeren en niet alleen gecertifieerde programma's. Het zou ook moeilijk worden om een gecertifeerde lijst bij te houden van alle programma's die op onze multiseatcomputers werken daar er zo vlug nieuwe programma's bijkomen en zoveel duizenden programma's bestaan.

Snelheid, beheersprogramma's, antivirus :

Optioneel kan u ook opteren om een beheersprogramma (italc) en een herconfiguratiesysteem (Instant Recovery Card) te laten installeren.

- Italc : Dit is een volledig beheersprogramma waarmee u als leerkracht volgende kan doen : monitoring (altijd zien wat de leerlingen doen), remote control (eventueel helpen met de leerlingen vanop afstand), uw eigen scherm laten zien op alle schermen om zo een presentatie te geven, een leerling een presentatie laten geven dit dan op ieder scherm komt, alle schermen blokkeren zodat de leerlingen zeker moeten luisteren naar de leerkracht, ...

- Instant Recovery Card : Dit is een hardwarematige herconfiguratiekaart, deze kan gekozen worden als u op hardwarematige basis het multiseatsysteem automatisch wil herconfigureren. Deze kaart zorgt er dan ook voor dat u geen anti-virus meer nodig hebt. U kan ook nooit te maken krijgen met snelheidsverlies door Windows of andere software.

- Antivirus : eventueel installeren wij een antivirus programma op uw multiseatpc, maar bij gebruik van een hardwarematig herconfiguratiesysteem hebt u totaal geen antivirus programma meer nodig.


Windows multiseat Awards TOP

SoftXpand het programma van de Windows Multiseatcomputers heeft ondertussen volgende awards gewonnen :

award1   redherring  Era award crn award  Frost and Sullivan award